Sayfalar

Pazar, Eylül 21, 2008

çukulata parçacıklı ıslak kek ov may gad

çukulata parçacıklı ıslak kek ov may gad

Yapması fevkalade kolay, mikser vs gerektirmez, hazırlaması 15 dakka.
-1.5 bardak un (kepekli /tam buğday unu bence daha lezzetli oluyor)
-4 yemek kaşığı kakao
-1 çaykaşığı kabartma tozu/karbonat
-1/2 bardak toz şeker
-1/3 çaykaşığı tuz
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemekkaşığı sirke
-1 çaykaşığı vanilya (toz vanilya ya da bıçakla ufalanmış çıbık vanilya daha bi güzel tabii)
-1 bardak soğuuuk su
-4 yemek kaşığı keten tohumu (evde varsa yani)
-yarım paket sütsüz çikolata (bıçakla ufalanmış)

un, kakao, kabartma tozu, şeker ve tuzu büyük bir kapta bir güzel karıştır. o arada fırın da ısınsın. 180 derece olacak, aman diyim daha fazla değil.
karışımda 3 çukur aç, birine sirkeyi, birine yağı, birine vanilyayı koy. üstüne şapırt diye soğuk suyu boca et. kaşıkla şöyle bir karıştır, çukulataları ekle gene karıştır, içinde fazla topçuk kalmasın.
kalıbı yağlamasan bile olur. malzemeyi kalıba dök ve üstüne keten tohumlarını serp. bunlar hele azıcık da yanınca çıtır çıtır süper bişe olacak.
180 derecede 25-30 dakika iyidir. 25. dakikada bak, yanmasın. bıçakla kontrol et yapışmıyorsa tamamdır. ama üstü azıcık kızarsın. kalıptan çıkarmadan önce azıcık soğumasını bekle.
o arada çayı demle, uuvv bebeğim yeeee!

2 yorum:

yaban dedi ki...

şakacı..
çikolatalı kek tarifinde sirkenin işi ne?

yoksa önyargı yıkan bir tarif mi bu?

evime taşınınca deneyeceğim, güzel olmazsa kulaklarını çınlatacağım, olursa da seni hayırla anacağım.

barış

yaban dedi ki...

sonacimm

keki yaptim guzel oldu ama ondan da guzeli ben bu uslupta yazilmis baska yemek tarifleri de istiyorum, yapmasi cok eglenceli oluyor, soyle ov may gad'li, aman diyim'li, ye bebegim'li tarifler.. tadina doyulmaz, mersi.